16 Mayıs 2011 Pazartesi

İsviçre

İsviçre

İsviçre

Evinizden çıkıp, stil sahibi İsviçre ile tanışın…İsviçre hareketsiz gibi gözükse de, Almanya, Fransa ve İtalya birleşmesiyle çok sağlam bir kültür oluşturmuş. Ülkenin Alplerden oluşan peyzajı turistleri canlandıracak enerjiye sahip….

Başkent: Bern

Uçuş Süresi: 1 saat 55 dakika

Para birimi: İsviçre Frangı

Saat farkı: 1 Saat geri

Konuşulan diller: Almanca, Fransızca, İtalyanca

Vize : Gerekli

Goethe İsviçre’yi ‘iyi sıralanmış ve kocaman’ olarak özetliyor. Mektup ve trenlerin zamanında ulaşacağına emin olabilirsiniz. Düzenli ve hassas İsviçre kentleri, onları kuşatan görkemli peyzajla yumuşatılıyor.

İsviçre’yi yılın her zamanı ziyaret edebilirsiniz. Aktiviteler ve gezmek için en ideal zaman, mayıstan ekime kadar süren yaz mevsimidir. Bu dönemde ne yazıkki İsviçre’yi ziyaret eden tek turist siz olmayacağınızdan fiyatlar biraz yüksek olabilir… Daha iyi fiyatları ve daha az kalabalığı nisan,mayıs veya ekim-ocak ayları arasında bulabilirsiniz. Bu sebeple İsviçre seyahatinizi bir tur acentesiyle ayarlarsanız, bu tarz sıkıntıları atlatmış olabilirsiniz…

Yılın hangi zamanı giderseniz gidin isviçre’de çok farklı iklimsel şartlarla karşılaşabilirsiniz. Alplerdeki kıtasal iklim, yaz ve kış ayları arasında çok büyük değer farklarlılıkları gösterebilir. Ağustos ortasından kasım ayına kadar genellikle iyi hava şartları vardır ve grup olarak gezilere çıkmak için güzel bir zamandır.

Alplerde kayak keyfi…

Eğer kış sporlarına meraklıysanız, aralık ayı başlarında Alpleri ziyaret edebilirsiniz. Kayak sezonu Noel’e kadar sürer ve nisan ayında kar eriyesiye kadar devam eder. Dünyanın en güzel pistlerinde kayak yapmak size hayatınızın en güzel deneyimlerinden birini yaşatacak…

Dağlar İsviçre’deki çok çeşitli iklim değişikliğinin sorumlusudur. Güneydeki Ticino sıcak Akdeniz ikliminde sahiptir. Ama ülkenin geri kalanı merkez Avrupanın iklimi etkisi altındadır. Yazın sıcaklıklar genellikle 20 derece civarında olur. Kışın 2 dereceye kadar inebilir. Turistlerin havanın değişikliğine göre yapacakları şeyleri ayarlamaları gerekir. 3000 metre üzerinde yıl boyu süren daimi kar vardır. Dış aktiviteler için en güzel zaman yaz mevsimidir. Güneyden esen kuvvetli rüzgarlar föhn olarak bilinir, yüksek sıcaklıklar ve bazen Sahara’dan kırmızı kül-toz getirir.

İsviçre’de Augusta Raurica’da müzeleri ziyaret edebilir, Château de Chillon kalesini görebilir, Rheinfall şelalesini izleyebilirsiniz.

İsviçre’de ulaşım çok kolay…

İsviçre’ye uçuşlar genelde Zürih ve Cenevre’yedir. İsviçre’de ülkeyle çok bütünleşmiş toplu taşıma sistemi vardır. Trenler, otobüsler, füniküler ve botlar. Yerde sahip olunan mükemmel ulaşım sistemi sayesinde, iç uçuşlar turistlerin ilgisini pek çekmez. 5000 km tren yol hattı bulunmaktadır. Trenler temiz ve sık. Sarı otobüsler ulaşımda trenlere destek sağlıyor. Bir çok şehirde de araba kiralama acenteleri bulunmaktadır. Yolda araba kullanırken güzel manzara karşısında dikkatli olmalısınız. Bisikletler her tren istasyonundan kiralanabilir. Büyük göllere buharlı vapurlarla ulaşım sağlanabilir.

İsviçre’nin gece hayatı İstanbul’daki gece hayatına oldukça benzerlik gösterir. İsviçre’de tekrar açılan efsanevi Cubanito ya gidip eğlenebilir, eğer canlı jazz dinlemek isterseniz Moods gidilecek tek yerdir. Son olarak Club Silbando’da tango yapabilir, İsviçre gece hayatının tadını çıkarabilirsiniz.


0 yorum:

Yorum Gönder