16 Mayıs 2011 Pazartesi

Hong Kong

Hong Kong

Hong Kong

Asya’nın en işlek turizm merkezi olan Hong Kong’ta İngiliz yaşam tarzı gözünüzden kaçmayacak. 7 milyon kişinin yaşadığı Hong Kong’ta devasal binaların ihtişamı gözlerinizi yorabilir. En kısası 50 katlı olan binaların, gecekondu gibi olanları ise 20 kattan oluşuyor!

Uçuş süresi: Yaklaşık 10 saat

Para birimi: Hong Kong Doları

Saat farkı: 8 saat ileri

Resmi Dil: Çince

Vize: Türk vatandaşlarına vize uygulamamaktadır.

1997 yılına kadar İngiliz Krallığına bağlı sömürge ve adalar grubu olan Hong Kong, 1 Temmuz 1997 tarihinde Çin Halk Cumhuriyeti’ne bağlı özel yönetim bölgesi oldu.

Hong Kong coğrafi özellikleri bakımından oldukça dağlık bir bölgede bulunuyor, bunun içinde bölgede ulaşımı kolaylaştırmak için teleferikler, yürüyen kaldırımlar ve yürüyen merdivenler yapılmış.

Nerelere gitmelisiniz?

Hong Kong Yarımadası’nın en önemli plajlarından biri sayılan Repulse Koyu ve Abardeen Limanı’na yapacağınız geziler ilgi çekici olabilir.Eğlenmek ve suyun tadını çıkarmak isterseniz Güneydoğu Asya’nın en büyük eğlence ve deniz parkı Ocean Park tam size göre! Köpekbalıklarının içerisinde bulunduğu tünelden yürüyerek biraz adrenalin yaşarken, 72 metrelik kuleden Güney Çin Denizi’nin manzarasında rahatlayabilirsiniz.

Bir turist olarak gideceğiniz Hong Kong’da, turistlerin en çok ilgisini çeken yerlerden biri olan Tsim Sha Tsui’ye mutlaka uğramalısınız… Alışveriş merkezleri, restoranlar ve diğer mağazaları burada rahatlıkla bulabilir, eğlencenin doruğuna çıkabilirsiniz. Hong Kong’un kültürünü keşfetmek isterseniz eğer, Hong Kong Kültür Müzesi doğru adres olacaktır…2 katlı ve içerisinde 8 adet galeri bulunan Tarih Müzesi, Hong Kong’un 6000 yıllık tarihini gözler önüne seriyor. Görülmeye değer…

Hong Kong’un Yeni Bölge adı verilen kısmında, terkedilmiş sahiller, taş evler ve tren yolları ilginizi çeker mi bilmiyoruz ama bizce kesinlikle görmelisiniz. Ayrıca bu bölgede dünyanın en büyük 5. asma köprüsü olan Tsing Ma Köprüsü bulunuyor.

Şehrin en güzel görüntüsünü yakalayabileceğiniz ViktioryaZirvesi’ne yılda 6 milyon ziyaretçi geliyor. 552 metre yükseklikten hem şehre hem de körfeze bir bakış atmanızda fayda var.

İngiliz kültürünün etkilerinin Hong Kong’ta fazlasıyla görüldüğünü söylemiştik, ilk gözünüze çarpacak ayrıntı İngiltere’de olduğu gibi Hongk Kong'ta da trafiğin soldan işlediği olacaktır.

Hong Kong’a özellikle Ekim, Kasım ve Aralık aylarında gitmeniz önerilir. En kötü dönem ise Haziran ve Ağustos aylarında yaşanıyor. İkliminden ötürü bastıran sıcak hava ve yoğun nem gezinizi kabusa dönüştürebiliyor. Her yerde göreceğiniz klimalar, otobüs duraklarında bekleyen insanlar için bile düşünülerek konulmuş.

Yemek yemek Hong Kong'ta hem zor hem de çok kolay...

Hong Kong, ülkemizde çıkan haberlerden de duymuş olduğunuz gibi yemek konusunda pek bize uygun bir kültüre sahip değil. Ancak eğer yeni tecrübelere açık bir kişiyseniz, yeni tatlar denemek sizin için ilginç olacaktır. Soho Bölgesi ve Knustford Terrace’da gözde mekanlar sıra sıra dizilmiş durumda. Çin yemeği ve dünya mutfaklarından örneklerin bulunabildiği caddelerde, yaklaşık 30 bin adet restoran bulunuyor. Çin Mutfağı Hong Kong’da bizim ülkemizdeki gibi hafif ürünlerden oluşmuyor. Pek çok hayvanın etinden çeşitlilik sağlayan Çin mutfağında sizin yadırgayabileceğiniz çeşitleri görecek olmak sizi şaşırmasın. Denizden çıkan her türlü canlının yendiği Hong Kong’ta, pekin ördeği ve yılan çorbası spesiyal lezzetlerden.

Işıl ışıl caddelerde devasal boyutlardaki alışveriş merkezlerini gördüğünüzde, içinizdeki alışveriş yapma duygusunun çok ağır bastığını hissedeceksiniz. Günün her saatinde hatta gece bile açık olan alışveriş merkezlerinde, modaya ve dünya trendlerine uygun binlerce ürünü bir arada bulabilirsiniz. Hong Kong’ta Çin ve Tayland’da olduğu gibi özellikle gece pazarlarında pazarlık yapmayı unutmayın.

Sınırsız eğlenceye hoşgeldiniz!

Işıl ışıl caddeler, devasa büyüklükte plazalar ve gökdelenler dedik, Asya’nın Amerikası görüntüsünde olan Hong Kong’da eğlence dorukta yaşanıyor. Körfez manzarasında kurulan renkli ve ışıl ışıl klüplerde günün ilk ışıklarına kadar doyasıya dans etmeniz mümkün. Eğer Hong Kong adasında gezmek istiyorsanız, önerebileceğimiz yerler Soho, Lan Kwai Fong ve Admiralty olarak sıralanıyor. Özellikle Soho’da barların ve gürültülü müziklerin arasında gece hayatının tadını çıkarabilirsiniz. Kowloon Adası’nda Tsim Tsa Tsui de önemi eğlence bölgelerinden sayılmaktadır. Hong Kong’ta yaşayan insanlar ve özellikle turistler kumar için oldukça büyük paralar harcıyorlar. “ Asya’nın Las Vegas’ı olarak tabir edilen Hong Kong’ta at yarışı bahisleri de oldukça fazla oynanıyor.

Lüks otellerin teras katlarında, müzik eşliğine olağanüstü manzaralara bakarak eğlenmeniz de mümkün. Konser ve müzikallerin turnelerinin kesinlikle uğradığı Hong Kong, bu anlamda da sizin zevkinize hitap edebilir. Örnek olarak ünlü müzikaller Operanın Hayaleti ve Sefiller, geziniz sırasında Hong Kong’da sahneleniyor olabilir!

Bu arada eğer bir sigara tiryakisiyseniz, Hong Kong’ta biraz zorlanabilirsiniz çünkü her yerde sigara yasak. Sigara içmek için kurulan bölgelerin haricinde sigara içemiyorsunuz. 700 ABD Doları gibi yüksek ceza bedelleri ödemeyi göze alırsanız eğer o başka. Eğer otel odanızda sigara içmeyi düşünürseniz bu seferde yanılırsınız çünkü en lükse otellerde bile sadece belirli katlarda sigara içilmesine müsaade ediliyor. Eğer sigara içilen katlarda bir oda tutabilirseniz çok şanslısınız...



0 yorum:

Yorum Gönder